Gianina Milascon

9 moduri în care poti crea o mentalitate abundentă în viața ta

Înțelegând sensul  unei mentalități atât de abundență cât și de lipsă, poti  începe să faci schimbarile dorite in viata ta.

 

Iată cele 9  moduri în care poti creea o mentalitate abundentă în viața ta  

  1. Recunoaște puterea gândurilor voastre

Cultivarea atenției te poate ajuta la descifrarea gândurilor  tale adica sa observi daca ti-ai creat o mentalitate de lipsă sau abundență. Analizeaza ce tip de gânduri circulă în capul tău, astfel poți începe să faci o actiune conștienta pentru a-ți deplasa gândurile spre abundență.

 

ACȚIUNE: Dacă descoperi că obții rezultate care nu te multumesc în orice domeniu al vieții, întreaba-te : „Gândurile mele despre acest lucru se bazează pe frică și lipsă?” Dacă da, atunci mergi mai departe : „Ce trebuie să fac pentru a-mi schimba mentalitatea spre abundență?”

Notează-le si incepe schimbarea gandurilor tale .

 

  1. Exersează recunoștința

Practicarea recunoștinței este unul dintre cele mai puternice și recunoscute instrumente pentru crearea abundenței și fericirii. Există numeroase studii privind puterea recunoștinței asupra bunăstării.

Potrivit Oprah Winfrey, „Dacă te uiți la ceea ce ai în viață, vei avea întotdeauna mai mult. Dacă te uiți la ceea ce nu ai în viață, nu vei avea niciodată suficient ”.

În același sens, Tony Robbins spune: „Când ești recunoscător, frica dispare și apare abundența”.

 

ACȚIUNE: Păstreaza un jurnal al recunoștinței și scrie pentru ceea ce  esti cu adevărat recunoscător in  fiecare zi. Srie cel puțin 10 lucruri sau persoane pentru care iti exprimi recunostinta. Dacă te blochezi, nu uita să enumeri lucrurile simple care deseori trec cu vederea, cum ar fi patul în care dormi, un duș fierbinte, aerul curat pe care îl respiri sau doar șansa de a trăi o altă zi.

 

  1. Crede că cerul este limita

Un studiu  de la Harvard a constatat că atunci când oamenii se concentrează atent asupra lipsurilor, alte posibilități  extraordinare trec complet neobservate , prin fața lor .

ACȚIUNE: Menține o practică regulată de meditație sau petrece câteva minute în fiecare zi pentru a fi  liniștit și calm. Seteaza  intenția de a-ti  curăța mintea și de a permite să apară noi posibilități in calea abundentei.

 

  1. Cultiva-ți  pasiunile și scopul

Daca iti cunosti deja pasiunea sau pasiunile e extraordinar ! Dezvolta-le , pentru a simti ca traiesti, pentru a te incarca de vibratia pozitiva si chiar a face un scop din asta.

În cazul în care încă nu știi de ce ești pasionat, e momentul să cauți, să descifrezi . Pasiunea cuiva nu poate fi accesată prin pasivitate, ci doar prin acțiune, făcând lucruri. Ea nu te va găsi pe tine în timp ce aștepți. Intenția și acțiunea sunt două elemente primordiale pentru a afla ce anume te pasionează. E posibil să îți găsești în acest mod, scopul , menirea ta .

 

ACȚIUNE:  Primul pas e să faci o listă cu interesele tale. De exemplu, pot fi interese : a lucra cu oamenii, a face ceva cu mâinile, a-ți îngriji corpul făcând sport, dragostea față de animale, a scrie, a dansa, a medita….și lista poate continua.

Al doilea pas este să alegi 2-3 interese pe  care să le dezvolți prin acțiune, să le crești , să investești timp și enregie, sau chiar bani, chiar dacă pe moment nu ești sigur că va deveni pasiunea vieții tale sau menirea ta. Doar prin reducere vei observa asta, și doar ieșind din zona ta de confort.

  1. Maiestreste-te

Cel mai bun mod de a ajunge unde dorești , este să conștientizezi faptul că stă în puterea ta, că poți creea orice vrei și să trăiești în abundență .

De exemplu, dacă în fiecare zi lucrezi ca să fii cu un procent mai bun decât în ziua precedentă, asta înseamnă că la finalul anului vei fi cu 365 % mai bun în  sfera vieții pe care ai ales-o, deci va fi o experiență care te duce spre  măiestrie.

ACȚIUNE:  Gândește-te la un obiectiv măreț pe care să-l atingi. Acum scrie o listă cu toate acțiunile (pașii) mici și realizabile pe care trebuie să-i faci pentru a ajunge unde dorești. Dar e necesar să urmezi acești pași cu consecvență și motivație.

 

  1. Alege cuvintele si gandurile  tale cu înțelepciune

Limbajul pe care îl folosești, ceea ce gandesti , precum și ceea ce spui despre  tine și despre  ceilalți, îți modelează realitatea. Ai ganduri si rostesti cuvinte despre  lipsă sau despre  abundență?

 

ACȚIUNE: Când esti angajat într-o conversație cu un prieten sau cu Universul, observa ceea ce spui sau ce gandesti , observa-ti  convingerile tale. Când te trezești vorbind despre ceva ce nu poți avea,  sau nu poti fii sau nu poti  face – deși este ceea ce îți dorești de fapt – oprește-te și ai curajul să spui: „Acesta este o mentalitate de lipsă și eu creez o mentalitate de abundență. ” Apoi, spune-ți  opusul, o afirmatie pozitiva ,ceva care este posibil dintr-o mentalitate de abundență.

 

7.Modelează alți oameni de succes

Dacă cunoști persoane pe care le apreciezi și care au avut rezultate remarcabile în diferite domenii ale vieții, poți lua exemplul lor. Pot fi persoane din familie, prieteni, persoane publice.

ACȚIUNE: Fii interesat de experiențele altor persoane. Observă-le acțiunile , comportamentul, obiceiurile, modul în care au ajuns spre abundență în viața lor. Folosește aceste exemple în viața ta, dezvoltă-ți abilitați,  schimbă convingeri dacă este nevoie , pentru a ajunge acolo unde dorești.

O mentalitate a abundenței presupune  să înveți să cresti, presupunand ca nu știi totul, chiar și despre subiecte pe care poate ti  le-ai însușit deja.

 

  1. Rosteste afirmațiile zilnice privind abundența

Cercetările de la Universitatea Carnegie Mellon sugerează că utilizarea afirmațiilor pozitive iti poate îmbunătăți abilitățile și poate reduce stresul. Folosirea afirmațiilor te poate ajuta să iti schimbi mentalitatea de la lipsă, la abundență.

ACȚIUNE: Fa  o listă a oricăror temeri pe care le ai în ceea ce privește o anumită problemă sau despre viață, în general, care pot proveni dintr-o mentalitate de lipsa. Scrie ceea ce crezi că se va întâmpla daca privesti astfel lucrurile . Apoi scrie opusul a ceea ce sunt temerile tale sau a ceea ce îți dorești profund. Utilizeaza a doua listă ,ca listă personală de afirmații  si repet-o zilnic.

 

  1. Contribuie la bunastarea altora

Stii acea vorba din popor ?

„Daruind vei dobandi „

CINEVA ARE NEVOIE DE CEEA CE AI TU DE DĂRUIT!

Daruieste mereu ceea ce poti :s-ar putea să  fie bani, cadouri, o bucată din timpul tău, energia ta,  poate doar o îmbrăţişare sau o vorbă bună, dar indiferent de ceea ce ai de oferit, este responsabilitatea ta să dăruieşti necondiţionat, cu inima deschisă şi fără să aştepţi ceva în schimb.

Un gest mic făcut de tine, poate fi un gest eliberator pentru altcineva, doar fă-l şi vezi ce se întâmplă. Acţionează cu gândul şi credinţa că ceea ce faci, face diferenţa şi chiar aşa şi este. Din ce în ce mai bine!

Devino un instrument al iubirii şi oferă iubire necondiţionat.

Devino un instrument al bunătăţii şi oferă bunătate, pentru că acesta este singurul limbaj pe care surzii îl pot auzi şi cei orbi îl pot vedea. Devino un instrument al bucuriei şi oferă bucurie de viaţă pentru toţi cei din jurul tău şi lumea se va umple de zâmbete şi frunţi descreţite. Devino un instrument al luminii şi oferă lumină în calea celor care au pornit la drum, oricare ar fi destinaţiile lor.

 

Ți-a plăcut articolul? Vrei să citești și alte articole pe care le ofer doar membrelor comunității?

Articole asemănătoare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares